top of page

Hva er et splitboard?

Et splitboard er enkelt og greit et snowboard som er delt på midten i lengderetningen, slik at man har to ski til å gå opp med, og setter det sammen til ett brett til å kjøre ned med. Bindingssystemet på splitboard er lagd slik at man har egne festeanordninger for bindingene i både kjøre- og gå-modus. Dette gjør at et splitboard vil være noe tyngre enn et vanlig snowboard.

 

Splitboarding startet på 90-tallet, og har blitt veldig populært de siste årene, da flere produsenter på markedet har økt kvaliteten på både brett og bindinger. I tillegg har prisene fått konkurranse og blitt mer overkommelige for folk flest. Splitboardet vil på grunn av at det er delt, være litt mykere enn et vanlig brett, men i de senere år har de blitt stivere og mer tilnærmet et vanlig snowboard, slik at en nybegynner ikke vil merke nevneverdig forskjell.

 

Hvorfor velge splitboard?

Et snowboard er lagd for å kjøre nedover med, og ski er lagd for å kunne gå effektivt på snøen med. Et splitboard gir deg det beste fra to verdener.

 

Her er grunner til å velge splitboard fremfor truger når du skal på topptur:

  • Det blir enklere å gå i flatt terreng. Mange toppturer har en anmarsj i flatt terreng, f.eks. i en dal, og da går det fortere å komme seg innover, siden man kan gli på fellene. På tur tilbake kan man splitte brettet, ta frem stavene, og stake/skøyte seg tilbake igjen på en mer effektiv og skånsom måte for kroppen. 

  • Du sparer ankler og legger for slitasje. Siden et splitboard har hælløftere, og truger sjelden har det, vil det bli mer behagelig og effektivt å gå i bratt terreng.

  • Du slipper å hekte fast brettet i trær og busker, siden har det på beina i stedet for ryggen. Sekken vil bli lettere og mer behagelig å bære.

bottom of page