top of page

Om Splitboardjournalen

Denne nettsiden ble startet opp på bakgrunn av at det ikke finnes noen felles arena på nasjonalt plan for splitboardereog snowboardere som elsker villsnø. Det finnes utrolig mange flinke og erfarne split- og snowboardentusiaster i dette langstrakte landet, og vi kan virkelig lære og bli inspirert av hverandre. Friflyt sluttet å inkludere snowboardi sitt magasin for en del år siden, og magasinet Playboard handler stort sett om park og jibbing. Derfor er det høyst på tide at norges split- og snowboardere som liker å ferdes utenfor preparerte løyper, får en arena å samles på!

 

Målet med Splitboardjournalen er å samle splitboardere, og snowboardere som elsker villsnø, slik at vi kan dele bilder, videoer, historier, erfaringer og tips fra turer i verdens flotteste land. På bakgrunn av dette håper vi at du blir inspirert til å komme deg ut på tur i norges fantastiske fjell og skoger. I tillegg er denne nettsiden ment som en informasjonsside, der målet er å gi deg svar på grunnleggende spørsmål som handler om splitboard og ferdsel utenfor preparerte løyper.

 

Ønsket er at split- og snowboardere over hele landet etter hvert deler bilder, videoer, historier, erfaringer og tips på denne nettsiden. Det er stort sett bilder fra Sogn og omegn i galleriet, og ønsket er å få bilder fra andre fotografer, og andre deler av landet også. Har du dokumentert en fin turopplevelse, og har lyst til å dele den med andre likesinnede? Ikke nøl med å send en mail! 

Bidragsytere

Terje Valen Høihjelle

Grunnlegger av Splitboardjournalen

 

Jeg er 28 år og kommer fra Overhalla i Nord-Trøndelag. Jeg bor i Sogndal hvor jeg jobber som lærer, og er på tur så ofte som mulig, både sommer som vinter. 

 

Jeg er også en ivrig fotograf, og har blant annet gjort noen freelance-oppdrag for skiinfo.no. Foreløpig har jeg bidratt med alle bildene på denne nettsiden, og jeg håper også at andre fotografer deler bilder etter hvert. 

 

Jeg startet toppturkarrieren på Hallingdal Folkehøgskole i 2006 med truger på beina og parkbrettet på ryggen. Jeg merket etter hvert at det ble slitsomt for legger og ankler, og traversering bortover i bratt terreng var spesielt utfordrende på grunn av bredden på trugene. Etter å ha anskaffet meg splitboard, har det revolusjonert min opplevelse av å være på tur med brett, siden oppturen har blitt mye enklere.

 

Allikevel: man trenger ikke et splitboard for å komme seg på tur utenfor preparerte løyper. Har du et vanlig snowboard og har lyst til å komme deg ut på tur, er det helt klart billigst å kjøpe seg et par truger. Det viktigste er å komme seg ut på tur, og nyte den fantastiske naturen dette landet har å by på. "D e turan som tælle!".

bottom of page